Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muszle nadziane chili

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

chili
makaron muszle 1/2 opakowania
przecier pomidorowy 200 gram
bulion 1/2 szklanki
tabasco kilka kropel
Bazylia suszona Prymat 1/2 łyżeczki
natka pietruszki 1/2 pęczka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Muszle nadziane chili

Makaron gotujemy al dente a chili przyrządzamy z przepisu: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/281218/wegetarianskie-chili.html

Do rondla wlewamy przecier i wodę, doprawiamy i chwilę gotujemy. Wylewamy połowę sosu do naczynia żaroodpornego, następnie układamy nadziane muszle i polewamy pozostałym sosem.

Piec w 180 stopniach przez 10 - 15 minut.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andrzej8 27.05.2013 19:14
suszę wypróbować
joanna__s 27.05.2013 12:57
Muszą być bardzo smaczne. I pikantne.
Jesteśmy tym, co jemy 27.05.2013 11:10
zgadzam się :)
malaczarna23 27.05.2013 05:08
pyszne muszelki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak