Muszle makaronowe z tuńczykiem

Muszle makaronowe z tuńczykiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

gniazda

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron

    1 op muszli dużych
  • marchew

    2 szt ugotowane
  • ogórki konserwowe

    3 szt
  • por (biała część)

    1/4 szt
  • kukurydza konserwowa

    ok4 łyżki
  • tuńczyk w sosie własnym

    1 op w tuńczyk w kawałkach
  • jajko

    ok3 szt ugotowane na twardo
  • sól

  • pieprz

  • majonez

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Muszle makaronowe z tuńczykiem

Tuńczyka osączyć. Por, marchew, ugotowane na twardo jajka i ogórki drobno pokroić. Tuńczyka, kukurydzę i pozostałe składniki wymieszać. Połączyć majonezem i doprawić do smaku.
Muszle ugotować w osolonej wodzie wg wskazówek na op. Wyjąć łyżką cedzakową na sito i przelać zimną wodą. Osączyć.
Muszle napełniać przygotowanym farszem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat