Składniki
kostka
kg
g
gramów
dużej łyż.
gniazda
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
makaron
1 op muszli dużych -
marchew
2 szt ugotowane -
ogórki konserwowe
3 szt -
por (biała część)
1/4 szt -
kukurydza konserwowa
ok4 łyżki -
tuńczyk w sosie własnym
1 op w tuńczyk w kawałkach -
jajko
ok3 szt ugotowane na twardo -
sól
-
pieprz
-
majonez
Przepis i sposób przygotowania Muszle makaronowe z tuńczykiem
Muszle ugotować w osolonej wodzie wg wskazówek na op. Wyjąć łyżką cedzakową na sito i przelać zimną wodą. Osączyć.
Muszle napełniać przygotowanym farszem.
Komentarze (0)