Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muszle makaronowe z szpinakiem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak mrożony 0,5 kg
śmietana słodka 50 ml
czosnek 5 ząbków
sól do smaku
pieprz do smaku
ser żółty 10 dkg
makaron muszle 15 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Muszle makaronowe z szpinakiem

Makaron ugotować w osolonej wodzie al dente, odsączyć i ułożyć pojedynczo na tacy żeby się nie zdeformowały.Szpinak poddusić dodać śmietanę i dusić do uzyskania gęstej konsystencji.Dodać przeciśnięty czosnek i doprawić (dość pikantnie)do smaku.Muszle napełnić szpinakiem ułożyć w wysmarowanym naczyniu.Na górze zetrzeć ser.Zapiekać w piekarniku około 15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 09.05.2013 09:16
może w końcu się do niego przekonam
anemon 09.05.2013 09:13
Bardzo apetyczny pomysł i jak zwykle u Ciebie świetne wykonanie.
ben-ka 13.11.2012 08:37
to by mi bardzo smakowało.
Krystyna32 18.04.2012 09:46
super
bami 22.02.2012 12:02
Apetyczne :)
barbara11561 17.02.2012 09:46
pyszne:)
Ada-Gaba 31.01.2012 07:00
rewelacja
matii6 21.11.2011 20:23
pycha,coś dla mnie
kuklik 14.11.2011 18:09
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak