Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muszle faszerowane na zielono

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Farsz 1

jarmuż 150 g
śmietana 18 proc 100 ml
sól do smaku
pieprz
Czosnek suszony Prymat

Farsz 2

szpinak 200 g
czosnek ząbki 2 szt
śmietana 18 proc 100 ml
sól do smaku
pieprz

Oraz

makaron muszle 1 op
filet z kurczaka 200 g
ser żółty 100 g
jogurt naturalny 1 szkl
pieprz
sól do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Muszle faszerowane na zielono

Kroki postępowania

1
Muszle ugotować według przepisu na opakowaniu.
Krok 1 - Muszle faszerowane na zielono foto
2
Kurczaka kroimy w małą kostkę , doprawiamy i smażymy na oleju. Dzielimy na 2 części.
Krok 2 - Muszle faszerowane na zielono foto
3
Do jednej dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i szpinak.
Krok 3 - Muszle faszerowane na zielono foto
4
Do drugiej części dodajemy posiekany jarmuż , dusimy aż liście zmiękną a następnie je doprawimy i lekko studzimy.
Krok 4 - Muszle faszerowane na zielono foto
5
Ugotowane muszle nadziewamy farszami i układamy w naczyniu żaroodpornym.
Krok 5 - Muszle faszerowane na zielono foto
6
Jogurt doprawiamy do smaku i mieszamy ze startym serem. Polewamy muszle i zapiekamy 30 minut w temp 16 stopni.
Krok 6 - Muszle faszerowane na zielono foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 24.11.2015 12:54
Pyszny obiadek.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak