Przepis i sposób przygotowania na: Muszle faszerowane kurczakiem, kurkami i cukinią w sosie serowym
Kroki postępowania
Sos wylewamy na dno naczynia żaroodpornego, układamy na nim muszle i posypujemy serem.
makaron muszelki | 15-20 sztuk |
cukinia | 1 sztuka |
kurki | 100 g |
natka pietruszki | 2-3 łyżki |
ser żółty | 100 g |
pierś z kurczaka | 1 sztuka |
sól i pieprz |
mleko | 2 szklanki |
masło | 2-3 łyżki |
mąka | 2-3 łyżki |
Zioła prowansalskie suszone Prymat | |
ser żółty starty | 2 szklanki |
sól i pieprz | |
Gałka muszkatołowa mielona Prymat | 1/2 łyżeczki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: