Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muszelki z pieczoną dynią i serem camembert

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron muszelki 120 g
dynia 500 g
Tymianek suszony Prymat 2 łyżeczki
sól 1/2 łyżeczki
ser camembert naturalny 100 g
woda 1.5 litra
Pieprz biały mielony Prymat 1/2 łyżeczki
oliwa 2 łyżki
Kucharek przyprawa uniwersalna 1/2 łyżeczki
curry 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Muszelki z pieczoną dynią i serem camembert

Kroki postępowania

1
Makaron ugotować w wodzie z dodatkiem soli al. dente.
Krok 1 - Muszelki z pieczoną dynią i serem camembert foto
2
Przelać na durszlaku i pozostawić do ocieknięcia .
Krok 2 - Muszelki z pieczoną dynią i serem camembert foto
3
Dynię przekroić na pół , wyjąć pestki .
Krok 3 - Muszelki z pieczoną dynią i serem camembert foto
4
Pokroić w półksiężyce nie obierać ze skórki .Skropić oliwą , posypać tymiankiem i wstawić do piekarnika . Piec w 180 stopniach około 35 -45 minut .
Krok 4 - Muszelki z pieczoną dynią i serem camembert foto
5
Wystudzoną oddzielić ze skórki , pokroić i przełożyć na patelnię podgrzać na oleju kokosowym . Przyprawić pieprzem , curry i przyprawą kucharek .
Krok 5 - Muszelki z pieczoną dynią i serem camembert foto
6
Wymieszać z makaronem podgrzać razem , dodać ser camembert pokrojony w kostkę i nakładać na talerze .
Krok 6 - Muszelki z pieczoną dynią i serem camembert foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak