Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muszelki nadziewane indykiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka 1/2 kg
przyprawa do gyrosa
oliwa 3 łyżki
olej do smażenia
makaron muszelki 20 dkg
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Muszelki nadziewane indykiem

Kroki postępowania

1
Umyte mięso skrapiamy oliwą, oprószamy przyprawą do gyrosa i odstawiamy na 15 minut. Mięso pieczemy na oleju z każdej strony, chłodzimy.
Krok 1 - Muszelki nadziewane indykiem foto
2
W tym czasie gotujemy makaron w osolonej wodzie w/g przepisu. Odcedzamy i polewamy zimną wodą.
Krok 2 - Muszelki nadziewane indykiem foto
3
Zimne mięso mielimy. Z mielone mięso można ewentualnie doprawić do smaku.
Krok 3 - Muszelki nadziewane indykiem foto
4
Przygotowanym mięsem napełniamy muszelki.
Krok 4 - Muszelki nadziewane indykiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 31.05.2013 17:12
fajny przepis
alaaa 06.05.2013 21:22
na pewno będzie smacznie
Andysz 22.02.2013 06:41
pyyyycha;]
Wafelek2601 16.01.2013 18:25
Bardzo fajny pomysł!
Łukasz15 08.01.2013 19:14
Pycha
tessinka 08.01.2013 17:43
apetyczne
betty_jurek 08.01.2013 17:30
wydawalo sie skomplikowane, ale nie, ciekawe...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak