Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muśniecie Podniebienia

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

śmietana kremówka 0,5 l
kakao 100 g
czekolada gorzka 100 g
maliny świeże 100 g

Porada

Dla osłodzenia możemy posypać pokruszoną bezą.

Przepis i sposób przygotowania na: Muśniecie Podniebienia

Czekoladę rozpuszczamy zostawiamy do przestudzenia. W tym czasie ubijamy śmietanę na sztywno i łączymy delikatnie z kakao, i gdy czekolada będzie ostudzona. Również ją dodajemy, do momentu jednolitej konsystencji. Całość wykładamy do kieliszka na górę dajemy maliny i robimy kleksa z ubitej śmietany, całość wieńczymy listkami świeżej mięty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 25.08.2015 12:10
fajny deser
Maridka19 25.08.2015 08:45
Fajny ten deserek :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak