Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Musli jabłkowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

płatki owsiane 45 g
mleko 2% 125 ml
sok jabłkowy 60 ml
jabłko 1 szt
borówka amerykańska 2 łyzki

Porada

Jeśli chce się uzyskać słodsze danie to można dodać do musli garść sparzonych rodzynek.

Przepis i sposób przygotowania na: Musli jabłkowe

W misce wymieszać płatki owsiane, mleko i sok jabłkowy, wstawić do lodówki na kilka godzin najlepiej na noc. Jabłko umyć, wykroić gniazdo z nasionami specjalnym wykrawaczem do jabłek, pociąć połowę jabłka w plasterki a drugą połowę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wymieszać starte jabłko z mlekiem i płatkami. Wyłożyć na talerz, położyć plasterki jabłka i borówki amerykańskie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jadwiga/Jaga85 30.03.2015 16:10
Pyszne śniadanko!
Agnieszka-87-25 30.03.2015 15:04
smaczne i zdrowe
miodunka 30.03.2015 14:45
dobrze podana owsianka jest smaczna!!
wirtualnykucharz 30.03.2015 13:22
nie lubię owsianki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak