Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Musaka z cukinią

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 300 g
cukinia 2 szt
bakłażan 1 szt
ziemniaki 3 szt
jogurt naturalny 300 g
przecier pomidorowy 500 ml
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
Zioła prowansalskie suszone Prymat
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Musaka z cukinią

Kroki postępowania

1
Cebulkę siekamy, czosnek przeciskamy. Podsmażamy.
Krok 1 - Musaka z cukinią foto
2
Dodajemy mięso. Przyprawiamy solą, pieprzem i ziołami. Smażymy do zbrązowienia.
Krok 2 - Musaka z cukinią foto
3
Cukinię myjemy. Kroimy na plastry. Smażymy do zezłocenia.
Krok 3 - Musaka z cukinią foto
4
Bakłażana myjemy. Kroimy na plastry. Smażymy do zezłocenia.
Krok 4 - Musaka z cukinią foto
5
Do mięsa dodajemy przecier i mieszamy. Dusimy 10 min.
Krok 5 - Musaka z cukinią foto
6
Dno naczynia wykładamy połową bakłażanów.
Krok 6 - Musaka z cukinią foto
7
Na to dajemy połowę cukinii.
Krok 7 - Musaka z cukinią foto
8
Ziemniakami obieramy, kroimy w plastry i gotujemy w osolonej wodzie na półtwardo. Odcedzamy.
Krok 8 - Musaka z cukinią foto
9
Wykładamy połowę ziemniaków.
Krok 9 - Musaka z cukinią foto
10
Wylewamy pół jogurtu.
Krok 10 - Musaka z cukinią foto
11
Dajemy połowę mięsa.
Czynności powtarzamy.
Zapiekamy 40 min w 180 stopniach.
Krok 11 - Musaka z cukinią foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megi 08.09.2015 07:05
uwielbiam ten smak
Margo1 26.06.2015 15:13
wygląda bardzo fajnie
marcia7 24.06.2015 16:55
jak na greckich wakacjach

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak