Ziemniaki dokładnie umyć, ugotować w mundurkach. Następnie ostudzić, obrać i pokroić w plastry. cebulę obrać, pokroić w kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę i razem zeszklić. Dodać mięso i smażyć, aż przestanie być surowe, dodać koncentrat, przyprawić solą i pieprzem. Pomidory obrać ze skórki, pokroić w plastry. Cukinię umyć i pokroić w plastry. Ziemniaki, cukinię, mięso układać warstwowo w naczyniu żaroodpornym. Na górze ułożyć pomidory. Całość zalać sosem beszamelowym ( Na małym ogniu roztopić masło, dodać mąkę, ciągle mieszając, dolewać mleko, aż sos uzyska odpowiednią konsystencję, doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową). Danie zapiekać przez około 40 minut w 180 stopniach, pod koniec posypać startym żółtym serem i zostawić do roztopienia,