Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus z szynki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szynka 150 g
sos beszamelowy 1/2 szkl
madera 1/2 szkl
gęsta śmietana 1/2 szkl
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Mus z szynki

Żelatynę wymieszać z maderą,przygotować szklaną salaterkę,na dno jej wylać połowę madery i wstawić do lodówki,szynkę drobno posiekać,utrzeć na masę,wymieszać z beszamelem,przetrzeć przez sito,przecier wymieszać z ubitą na pianę śmietaną i wyłożyć do przygotowanej salaterki,polać pozostałą maderą,oziębić w lodówce i podawać na przystawkę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak