Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus z rabarbaru cynamonem pachnący

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rabarbar 1 kg([przed obraniem)
cukier trzcinowy 2 łyżki
cynamon Prymat 1 łyżeczka
cukier waniliowy domowy 1 łyżeczka
woda

Porada

mus przygotowany w większej ilości nadaje się do pasteryzowania w słoikach na zimę

Przepis i sposób przygotowania na: Mus z rabarbaru cynamonem pachnący

Kroki postępowania

1
rabarbar obrać,pokroić na 2 cm kawałki i umieścić w garnku.dolać 1/3 szklanki wody i zagotować.zmniejszyć gaz do minimum i gotować co jakiś czas mieszając
Krok 1 - Mus z rabarbaru cynamonem pachnący foto
2
po 5 minutach dodać cukier trzcinowy oraz waniliowy(domowy) i dalej gotować
Krok 2 - Mus z rabarbaru cynamonem pachnący foto
3
po kolejnych 10 minutach gotowania (jak niemalże cały się rozpadnie) dodać cynamon,dokładnie wymieszać i wyłączyć gaz.mus jest idealny do naleśników, wystudzony na chleb,pieczywo chrupkie, lub sam w formie deseru
Krok 3 - Mus z rabarbaru cynamonem pachnący foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 26.05.2015 06:48
Uwielbiam rabarbar w każdej postaci :) Często robię z niego deserki - lubię właśnie cynamonem doprawić musy, dżemy i ciasta :)
Aleksandra/Olcia 25.05.2015 18:30
@jagoda5913 robi się go kilka minut i jest niedrogi,spróbuj. ja uwielbiam cynamon i jem go nawet z twarogiem,a do rabarbaru pasuje idealnie(jak do jabłek)
jagoda5913 25.05.2015 18:17
Ciekawa jestem smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak