mus z makreli na chrupiąco

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wędzona makrela

    1
  • śmietanka trzydziesto%

    0,2l
  • sól

  • pieprz

  • soku z cytryny

    1 łyżka
  • sałata

  • cytryna

  • koper

  • pomidorek

  • chipsy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makrelę oczyścić, usunąć kręgosłup i ości, mięso oddzielamy od skóry. Zmielić lub zmiksować blenderem. Śmietankę ubijamy na sztywno i łączymy z makrelą, doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Mus umieść w szprycy i wyciskaj dekoracyjnie na chipsy. Przekąski należy udekorować cząstkami pomidora i cytryny oraz odrobiną koperku. Gotowe!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Agnieszka/picola 08.12.2011 22:05
ciekawe
gacopierz23 06.12.2010 12:55
ciekawe
iza15 18.11.2010 22:23
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat