Mus z kaszy jaglanej,bananów i kakao.

Mus z kaszy jaglanej,bananów i kakao.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza jaglana

    1 szklanka
  • banan

    2 małe sztuki
  • miód prawdziwy

    2 łyżki
  • kakao

    2-3 łyżki
  • cukier

    do smaku
  • sok z cytryny

    według uznania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1.Kaszę płuczemy zimną woda i dokładnie osączamy,następnie przekładamy do garnka,zalewamy gorącą wodą i gotujemy do miękkości i wchłonięcia całego płynu.Studzimy.
2. Do przestudzonej kaszy dodajemy banany,miód i kakao,sok z cytryny,całość miksujemy blenderem na gładką jednolitą masę,ewentualnie możemy jeszcze dosłodzić cukrem.Podajemy.
Jeżeli chcemy bardziej czekoladowy dodajemy więcej kakao.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Babeczka35

13.05.2017 21:47
Dziękuję:)

gusia1000

02.12.2015 00:25
Pycha. Super.

Babeczka35

01.12.2015 21:52
Dziękuję:)

Ewa Wojtaszko

01.12.2015 21:39
uwielbiam kaszę !

pestka

01.12.2015 16:26
ciekawa propozycja

ilka01

01.12.2015 12:10
ciekawy pomysł

mileneczka5

01.12.2015 08:53
to musi byc pyszne:)

Mniam

01.12.2015 08:52
Z chęcią bym trochę podjadła takiego kremu :)

slodkieniebo

01.12.2015 08:16
Uwielbiam takie kremy jaglane :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat