Mus z kaszy jaglanej,bananów i kakao.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza jaglana

    1 szklanka
  • banan

    2 małe sztuki
  • miód prawdziwy

    2 łyżki
  • kakao

    2-3 łyżki
  • cukier

    do smaku
  • sok z cytryny

    według uznania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1.Kaszę płuczemy zimną woda i dokładnie osączamy,następnie przekładamy do garnka,zalewamy gorącą wodą i gotujemy do miękkości i wchłonięcia całego płynu.Studzimy.
2. Do przestudzonej kaszy dodajemy banany,miód i kakao,sok z cytryny,całość miksujemy blenderem na gładką jednolitą masę,ewentualnie możemy jeszcze dosłodzić cukrem.Podajemy.
Babeczka35
Jeżeli chcemy bardziej czekoladowy dodajemy więcej kakao.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Babeczka35 13.05.2017 21:47
Dziękuję:)
gusia1000 02.12.2015 00:25
Pycha. Super.
Babeczka35 01.12.2015 21:52
Dziękuję:)
Ewa Wojtaszko 01.12.2015 21:39
uwielbiam kaszę !
pestka 01.12.2015 16:26
ciekawa propozycja
ilka01 01.12.2015 12:10
ciekawy pomysł
mileneczka5 01.12.2015 08:53
to musi byc pyszne:)
Mniam 01.12.2015 08:52
Z chęcią bym trochę podjadła takiego kremu :)
slodkieniebo 01.12.2015 08:16
Uwielbiam takie kremy jaglane :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat