Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus z jesiennych owoców dla malucha

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dynia 100 gram
jabłko 1 sztuka
śliwki 100 gram
gruszka 1 sztuka
cukier 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Mus z jesiennych owoców dla malucha

Obraną i pokrojoną w kostkę dynię włożyć do rondelka, wlać pół szklanki wody i gotować.

Jabłko i gruszkę obrać, usunąć gniazdo nasienne i pokroić. Śliwki sparzyć wrzątkiem, usunąć skórkę, przekroić i usunąć pestki.

Gdy dynia będzie prawie miękka dodać pokrojone jabłko, gruszkę i śliwki. Dodać cukier, zamieszać i dalej gotować, aż całość będzie miękka. Zmiksować blenderem na gładki mus.

Podawać schłodzony. Nadwyżki można przełożyć gorące do wyparzonych słoiczków. Gdy wystygną przechowywać w lodówce 3-4 dni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 30.11.2015 07:11
super pomysł na deser :) ja bym tym polała nalesniki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak