Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus z jabłek

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 0,5 kg
cukier 4 łyżki
śmietana kremowa 30% lub 36% 250 ml
cukier waniliowy 1 opakowanie
sól szczypta
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Mus z jabłek

Żelatynę rozpuścić w 3 łyżkach wody. Jabłka obrać, zmiksować i zagotować. Po zagotowaniu wlać żelatynę, cukier oraz sól, cały czas mieszać i ponownie zagotować. Przelać do pucharków i pozostawić do przestygnięcia. Śmietanę ubić z cukrem waniliowym, napełnić szpryce i udekorować. Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 22.02.2013 00:43
Super
kate.500 08.12.2012 23:49
super
Miki 25.06.2012 12:32
super
RenataZ-et 21.06.2012 18:39
bardzo smaczny
IKrakowianka 07.05.2012 23:08
pyszny deser
IlonaAlbertos 20.07.2011 23:11
Musi być smaczny
gosia47-47 19.03.2011 11:41
ekstra
Tahitha 21.02.2011 20:09
Fajny deserek :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak