Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus z jabłek

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 3 kg
woda 1/2 szkl
cukier
cynamon Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Mus z jabłek

Jabłka umyć, obrać i pokroić na mniejsze cząstki. Wrzucić do garnka, wlać wodę i dusić, często mieszając do czasu aż będą się rozpadać. Dodać cukier i cynamon wedle uznania, wymieszać. Całość dokładnie zmiksować. Jeszcze raz doprowadzić do wrzenia i gorący przekładać do czystych i suchych słoiczków, dokładnie zakręcać i odstawić do góry dnem do czasu aż ostygną.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Olga_SK 18.06.2013 22:19
Robię podobny mus i zimą wykorzystuję do "leniwej" szarlotki :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak