Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mus z jabłek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 1 kg.
woda 1/4 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: mus z jabłek

jabłka obrać umyć wydrążyć gniazda nasuienne pokroić na plasterki włożyć do garnka wlać odrobinę wody i rozgotować,po czym wkładać do umytych słoików i pasteryzować ok.10min.mus taki jest idealny do szarlotki lub jabłecznika.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 17.04.2013 21:58
Przydatny przepis
mirosława4 26.06.2011 22:16
tak zawsze robię taki jak otwieram słoik i używam np.do ciasta to dodaję tylko cukier do smaku jeśli jabłka są kwaśne:)
Henryka2 26.06.2011 20:24
Bez kropli cukru, laski cynamonu czy goździków?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak