Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
biała czekolada
200 gram -
żółtko jajek
2 sztuki -
kremówka
200 gram -
mleko
1/4 szklanki
Sposób przygotowania
Żółtka lekko rozcieramy.
Podgrzewamy 1/4 szklanki mleka i wlewamy do żółtek, chwilę mieszamy. A następnie wlewamy masę do rozdrobnionej czekolady i dokładnie mieszamy, aż do jej całkowitego rozpuszczenia. Ja postawiłam garnek na chwilkę na mały gaz, żeby szybciej otrzymać porządaną konsystencję. Delikatnie studzimy.
Ubijamy kremówkę i dodajemy ją do masy. Rozlewamy do pucharków lub foremek i wstawiamy na kilka godzin do lodówki. Przed podaniem dekorujemy owocami ;)
Siadamy wygodnie w fotelu, zamykamy oczy, wyłączamy myślenie i delektujemy się tą błogą chwilą....taaaak...życie jest piękne....! ;)
Smacznego!
Komentarze (1)
Nie masz konta? Zarejestruj się