Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus z białej czekolady i kremówki

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biała czekolada 200 gram
żółtko jajek 2 sztuki
kremówka 200 gram
mleko 1/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Mus z białej czekolady i kremówki

Czekoladę łamiemy na mniejsze kawałeczki.

Żółtka lekko rozcieramy.

Podgrzewamy 1/4 szklanki mleka i wlewamy do żółtek, chwilę mieszamy. A następnie wlewamy masę do rozdrobnionej czekolady i dokładnie mieszamy, aż do jej całkowitego rozpuszczenia. Ja postawiłam garnek na chwilkę na mały gaz, żeby szybciej otrzymać porządaną konsystencję. Delikatnie studzimy.

Ubijamy kremówkę i dodajemy ją do masy. Rozlewamy do pucharków lub foremek i wstawiamy na kilka godzin do lodówki. Przed podaniem dekorujemy owocami ;)

Siadamy wygodnie w fotelu, zamykamy oczy, wyłączamy myślenie i delektujemy się tą błogą chwilą....taaaak...życie jest piękne....! ;)

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AGNIESZKA144 04.03.2013 07:59
bardzo lubię takie desery

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak