Mus z białej czekolady i kremówki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • biała czekolada

    200 gram
  • żółtko jajek

    2 sztuki
  • kremówka

    200 gram
  • mleko

    1/4 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Czekoladę łamiemy na mniejsze kawałeczki.

Żółtka lekko rozcieramy.

Podgrzewamy 1/4 szklanki mleka i wlewamy do żółtek, chwilę mieszamy. A następnie wlewamy masę do rozdrobnionej czekolady i dokładnie mieszamy, aż do jej całkowitego rozpuszczenia. Ja postawiłam garnek na chwilkę na mały gaz, żeby szybciej otrzymać porządaną konsystencję. Delikatnie studzimy.

Ubijamy kremówkę i dodajemy ją do masy. Rozlewamy do pucharków lub foremek i wstawiamy na kilka godzin do lodówki. Przed podaniem dekorujemy owocami ;)

Siadamy wygodnie w fotelu, zamykamy oczy, wyłączamy myślenie i delektujemy się tą błogą chwilą....taaaak...życie jest piękne....! ;)

Smacznego!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
AGNIESZKA144 04.03.2013 07:59
bardzo lubię takie desery

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat