Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus z bakłażana i kurczaka z pomidorowo-miętowym sosem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bakłażan 1 (30dkg) sztuka
czosnek 2 ząbki
Pierś z kurczaka pojedyncza 1 sztuka
sól - do smaku
masło 1/4 kostki
sok z cytryny 2 łyżki
sos sojowy 6 kropli
Pieprz cytrynowy mielony Prymat 1/4 łyżeczki
pomidory bez skóry 3 sztuki
ketchup 1 łyżeczka
mięta świeża 10 listków
olej do smażenia - wg uznania
Kurkuma mielona Prymat 1/4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Mus z bakłażana i kurczaka z pomidorowo-miętowym sosem

Czosnek obrać i pokroić wzdłuż na 4 części. Bakłażana nakłuwać, w dziurki powtykać czosnek (1 i 1/2 ząbka). Piec ok.35 minut. Przestudzić. Pierś z kurczaka oprószyć solą i pieprzem i podsmażyć na niewielkiej ilości oleju. Pokroić na mniejsze kawałki i wrzucić do wysokiego naczynia. Bakłażana przekroić na pół, wydrążyć i dodać do mięsa. Dodać roztopione masło, sos sojowy, sok z cytryny, kurkumę i pieprz cytrynowy. Zmiksować blenderem. Mus ułożyć na talerzu i schłodzić krótko w lodówce. Pomidory zmielić blenderem z 1/2 ząbka czosnku i listkami mięty. Dodać ketchup i posolić. Sosem polać mus.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Paweł10 04.05.2012 10:46
super wygląda
pacpaw 23.01.2012 20:32
świetne podane
BernadettaP 17.09.2011 08:34
Fajnie wygląda:-)
Kate131 30.08.2011 09:38
świetny pomysł
Jolanta_P-S 31.07.2011 19:48
jestem ciekawa jak to smakuje bo wygląda interesująco
Misiabe 13.05.2011 13:24
Super wygląda!!
Jaheira11 10.05.2011 23:41
ciekawe połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak