Mus truskawkowy z masą serowo-śmietanową

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • truskawki świeże

    400 g
  • kiwi

    2 szt.
  • cukier

    6 łyżek
  • ser twarogowy

    250 g
  • śmietana 30%

    200 ml
  • biszkopty okrągłe

    10 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Truskawki słodzimy 2 łyżkami cukru i blendujemy. Odkładamy je na bok i do miski wrzucamy ser twarogowy i jogurt naturalny,4 łyżki cukru i blendujemy. Kiwi kroimy w półplasterki, biszkopty kruszymy.Śmietanę 30% ubijamy na sztywną pianę.Po ubiciu delikatnie przekładamy ją do masy serowej i mieszamy.Szykujemy 4 pucharki.Na dół wlewamy mus truskawkowy na to kruszymy biszkopty,na to masę śmietanowo-serową,na to kiwi,i znowu kruszymy biszkopty i ponownie masę serowo-śmietanową.Na wierzch można posypać kakao.Deser wstawić na godz.do lodówki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat