mus truskawkowy mocno schłodzony

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • truskawki świeże

  • sok z limetki

  • pistacje

  • cukier puder

  • serek mascarpone

  • białka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

2 szt białka ubijam z 4 łyżkami cukru pudru.
w misce mieszam serek 1 szklanka z sokiem z limetki ( 2 łyżki).
truskawki 1 kg .miksuję ,dodaję do serka a następnie dodaję ubite białka i mieszam, przekładam do foremek i na 4 godz. wkładam do zamrażalnika .
przed podaniem dekoruję cząstkami truskawki i posypuję siekanymi pistacjami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Olga_SK 12.06.2014 12:01
Apetycznie wygląda :)
Malinka 12.06.2014 11:26
Fajny pomysł na przekąskę :)
Barbara13 12.06.2014 11:04
świetny na upalne dni

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat