Mus - sos truskawkowy

Mus - sos truskawkowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

gniazda

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • truskawki

    0,5 kg
  • cukier puder

    1 łyżka
  • cukier wanilinowy

    1 łyżeczka
  • sok z cytryny

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Mus - sos truskawkowy

Truskawki bardzo dokładnie myję. Następnie usuwam ogonki. Wrzucam do blendera i zaczynam miksować. Gdy będą już prawie gotowe wsypuję cukier puder oraz cukier waniliowy i daje kilka kropel cytryny - całość ponownie miksuję przez chwilkę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

goofy9 06.04.2013 21:59
super, na szczęście pora truskawek już niedługo
Jodaj 29.08.2012 07:27
prze pyszny sosik :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat