Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus malinowy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

maliny świeże 5 kg
cukier 1,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Mus malinowy

Maliny opłukać. W słoju warstwowo przesypać maliny cukrem. Odstawić w ciepłe miejsce na 2-3 dni aż puści sok. Sok odlać i zapasteryzować. Maliny przestrzec przez sito by pozbyć się pesteczek. Gesty mus zagotować na małym ogniu i przełożyć gorący do słoików. Słoiki odłożyć pod kocem do wystygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak