Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus kawowo-czekoladowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czekolada gorzka 100 gram
kawa rozpuszczalna 60 ml
jajko 6 sztuka
cukier drobny 100 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Mus kawowo-czekoladowy

ILOŚĆ: 4 pucharki o poj. 250 ml
Czekoladę mieszamy razem z mocną kawą. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę z dodatkiem niewielkiej ilości soli. Żółtka miksujemy z cukrem na najwyższych obrotach miksera, aż masa stanie się jasna. Następnie dodajemy do nich masę czekoladową i chwilę miksujemy. Ubite białka delikatne łączymy z masą czekoladową.
Powstały mus przekładamy do pucharków, wierzch zawijamy folią i wstawiamy na godzinę do lodówki. Podajemy z niewielką ilością bitej śmietany. Smacznego. Więcej na www.ilovebake.pl

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

annagebalska 03.10.2012 09:58
pyszne
-Natka- 21.09.2012 10:20
pyszniutki deserek! :)
GOSIA18 21.09.2012 09:36
super deserek, pycha
mela25 21.09.2012 07:59
pyszności
adelajda 21.09.2012 07:38
lubię wszystkie musy !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak