mus jablkowy z winem.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wino białe wytrawne

    50ml
  • białka4

  • cukier puder

    100g
  • sok z cytryny

  • Żelatyna wieprzowa Prymat

  • jabłko kwaśne

    500g kilka szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka upiec w temp 130\' wcześniej skrapiajac winem. Nastepnie Przetrzec i wystudzic. Białka ubić. Pod koniec ubijania dodac cukier puder oraz rozpuszczona w przegotowanej wodzie zelatyne, przecier z jablek i sok z cytryny. Gęstniejący mus wyporcjować, oziebic i udekorowac. Podawac nie wczesniej niz godz od przyerzadzenia

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat