Mus jabłkowy z crunchy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    5-6 sztuk
  • jogurt naturalny

    około 250 ml
  • crunchy

    1,5 szklanki
  • sok z cytryny

    2 łyżki
  • cukier do smaku niekoniecznie)

  • cynamon

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka obieramy, ścieramy na tarce, dokładamy sok z cytryny i smażymy około 10 minut. Następnie miksujemy i pozostawiamy do ostygnięcia.
Na dno pucharków dajemy crunchy, potem jabłka. Całość zalewamy jogurtem. Podajemy posypane cynamonem.

Jeśli jabłka są kwaśne można je dodatkowo posłodzić.

To lekki, chrupiacy i pyszny deser. Tak przygotowane jabłka można jeść także na śniadanie.
Doskonały posiłek dla osób będących na diecie.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (16)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Motorek 22.04.2014 08:40
bardzo dobry deser
gusia1000 26.01.2014 19:45
Dobry mus.
Olga_SK 09.12.2013 09:29
Na śniadanko by mi się przydała jedna porcja :D
Aleksandra/Olcia 09.12.2013 09:22
super deser
Monia 09.12.2013 09:18
Oryginalnie i pomysłowo :)
Ania321 09.12.2013 09:11
ale bym sobie zjadła :)
Edith85 09.12.2013 08:37
ładne zdjęcia
Aga-25 09.12.2013 08:23
ale dobroci
Agnieszka-87-25 09.12.2013 08:03
zachęca i kusi wyglądem
marta1221 09.12.2013 07:50
ładnie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat