Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus jabłkowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 15 szt.
cukier waniliowy 2 szt.
cukier 65 dag
woda 1 szklanka
cytryna 1 szt
aromat waniliowy 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Mus jabłkowy

Wykonanie:
Jabłka obrać, pokroić, włożyć do rondla, zalać wodą wymieszaną z sokiem z cytryny i powoli dusić(uważać aby się nie przypaliły). Następnie wsypać cukry, dodać kilka kropli aromatu. Smażyć mieszając łyżką drewnianą około 40 minut. Gorący mus przełożyć do wyparzonych słoików, szczelnie zamknąć i odwrócić do góry dnem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tobi1989 26.04.2016 08:35
Fajny do ciasta :)
Róża1 25.04.2016 22:56
najlepszy domowej roboty :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak