Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus jabłkowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 1 kg
białko 4 szt
cukier 1 szklanka
aromat waniliowy 1 szt.
konfitura do przybrania
płatki migdałowe do posypki

Przepis i sposób przygotowania na: Mus jabłkowy

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Jabłka obrać, pokroić lub zetrzeć i rozgotować w odrobinie wody.
Krok 1 - Mus jabłkowy foto
2
Następnie wystudzić, dodać surowe białka, parę kropli aromatu i ucierać do białości. Wyłożyć do salaterek, przybrać konfiturą, posypać płatkami i od razu podawać.
Krok 2 - Mus jabłkowy foto
3
Jeżeli chcemy mus przetrzymać na dłużej , należy wymieszać wcześniej rozpuszczoną w odrobinie wrzącej wody żelatynę(3 łyżeczki).
Krok 3 - Mus jabłkowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

irenka 19.08.2014 20:09
pyszny deserek
Monika-twin 19.08.2014 19:31
rewelacja przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak