Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus jabłkowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 2 kg
cukier 15-20 dkg
sok z cytryny 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Mus jabłkowy

Jabłka papierówki obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić na ćwiartki , wrzucić do garnka i lekko rozparować pod przykryciem , dając na dno garnka tylko łyżkę wody . Kilkakrotnie mieszać aby się nie przypaliły. Do jabłek dodać cukier ,sok z cytryny , wymieszać i nałożyć do wyparzonych słoików. Pasteryzować ok. 30 minut. Taki mus jabłkowy używam do naleśników , do ryżu lub deserów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 15.08.2014 18:04
zima jak znalazł, super
malaczarna23 06.08.2014 12:58
bardzo fajny
gusia1000 28.07.2014 20:01
Warto tak robić na zimę.
Wacław 28.07.2014 10:29
pyszny z naleśnikami
adelajda 27.07.2014 17:19
Dobry mus :)))))
w mojej kuchni 27.07.2014 16:19
na zimę do de3serów czy nalesników super zapasik
mirosława4 27.07.2014 16:11
bardzo lubię do naleśników pychota
Anna169Hosz 27.07.2014 15:50
Robię podobny, bardzo lubimy :)
Renata9 27.07.2014 13:56
bardzo dobry mus, na pewno skorzystam z przepisu
Janina 27.07.2014 13:48
Świetny do wykorzystania np. do szarlotki z lodami, mniam;)
Adamorek 27.07.2014 13:15
idealny do naleśników
IlonaAlbertos 27.07.2014 13:07
Apetyczny mus.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak