Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus jabłkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 2 kg
cukier 40-50 dag
woda 1/4 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Mus jabłkowy

Jabłka umyć, obrać, pokroić w ósemki, usunąć gniazda nasienne. Owoce rozgotować w wodzie, rozgnieść na miazgę, dodać cukier. Gotować kilka minut, mieszając. Gorący mus przełożyć do słoików. Słoiki zamknąć, odstawić do wystudzenia do góry dnem lub pasteryzować 20 minut,

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak