mus jabłkowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    450 gram
  • miód

    5 łyżek
  • woda

    3 łyżki
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • cynamon

    1/4 łyżeczki
  • ubite bialka

    3 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka obrać, usunąć gniazda nasiennie i pokroić na kawałki. W rondlu gotować jabłka z miodem i wodą, aż masa będzie gęsta. Schłodzić. Dodać sok z cytryny i cynamon. Wymieszać. W salaterce ubić białka na sztywną pianę i wymieszać z masą. Rozlać do kompotierek

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
agata1722 04.10.2011 16:45
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat