Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus jabłkowo-truskawkowy

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 1 kg
sok z cytryny 2-3 łyżeczki
Żelatyna wieprzowa Prymat 4 łyżeczki
truskawki 1 (w syropie)

Przepis i sposób przygotowania na: Mus jabłkowo-truskawkowy

Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, skropić sokiem z cytryny, wymieszać. Truskawki razem z syropem włożyć do rondla, dodać przygotowane utarte jabłka i smażyć do odparowania płynu.( do jabłek nie potrzeba dodawać cukru ponieważ truskawki z syropem są słodkie) Żelatynę zamoczyć w 3-4 łyżkach zimnej wody. Gdy napęcznieje, połączyć z gorącym musem, dokładnie wymieszać. Musem przekładać ciasta, ciasteczka lub podawać do deserów.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rutynka 24.01.2014 13:09
rewelacyjny mus:)
pycia9 16.01.2013 21:53
pychotka
fotoviderek 16.01.2013 08:30
Interesujące danie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak