Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mus jabłkowo-migdałowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jabłka 2 sztuki
cukier 50 g
masłog 30 g
siekane migdały bez skórki 30 g
rodzynki 2 łyżki
cynamon 1/2 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: mus jabłkowo-migdałowy

obrane jabłka pokroić w kostkę . Skarmelizować w garnuszku masło z cukrem, a następnie dodać jabłka, migdały, rodzynki i cynamon. Dusić wszystko do miękkości około 5 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sznycel 30.07.2012 15:24
zrobiłam na weekend, smakowało mi !
sznycel 27.07.2012 13:33
najbardziej lubię desery
andżelika1 26.07.2012 16:04
Jem dużą łyżką lub dodaję do deserów

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak