Mus gruszkowy z szczyptą cynamonu

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • gruszki

    1 kg
  • woda

    1 l
  • cukier kryształ

    4 łyżki
  • cynamon Prymat

    1 łyżeczka
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    4 łyżeczki
  • Kwas cytrynowy Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Obrane gruszki kroimy w małe kawałki. Do garnka wlewamy 1 litr wody ,cukier,kwasek cytrynowy i gotujemy.
Gdy syrop sie zagotuje wrzucamy gruszki.
Gotujemy około 20 minut.
Następnie odcedzamy na sicie.
Odcedzone gruszki miksujemy blenderem,a w połowie płynu rozrabiamy żelatyne .
Wlewamy ją do zmiksowanych gruszek, dodajemy cynamon i dokładnie mieszamy.
Studzimy
Prezlewamy do formy keksówki i zostawiamy do stężenia.

Idealny deserek dla naszych pociech.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
RenataZ-et 17.12.2013 21:13
bardzo fajna propozycja na deser
Motorek 22.01.2013 09:16
pycha
kate.500 21.12.2012 08:33
pycha
olkaaa 21.10.2012 10:35
bardzo fajny
caralajna 09.08.2012 19:07
boski
alaaa 07.08.2012 13:25
mało deserów robię z gruszkami ,fajny pomysł
Gosposia 07.08.2012 11:52
pyszny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat