Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus gruszkowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gruszki 1/2 kg
cukier puder 120 g
sok z cytryny 3 łyżka
białko 3 szt
koniak 25 ml
woda letnia 4 łyżka
bita śmietana 200 ml
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Mus gruszkowy

gruszki obrać, pokroić, skropić sokiem z cytryny i udusić z połową cukru. Przetrzeć przez sito, później połączyć z koniakiem i rozpuszczoną w 4 łyżkach wody żelatyną. Białka ubić z reszta cukru, dodawać, nie przerywając ubijania po jednej łyżce przetarte gruszki. Na końcu udekorować bitą śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 12.01.2013 17:12
smaczny deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak