Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MUS GRUSZKOWY

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gruszki 5 kg
cukier 1 kg
laska wanilii 1 szt
cynamon Prymat 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: MUS GRUSZKOWY

Gruszki obieram. Następnie kroję w małe części, najlepiej żeby była to kostka.
Do garnka o grubym dnie wrzucam owoce a następnie cukier. Duszę tak długo by owoce zmiękły i puściły sok. Oczywiście na małym ogniu. Za pomocą łyżki drewnianej dodatkowo jeszcze ugniatam te owoce i mieszam by nie przywarły do garnka.
Kiedy sok zacznie odparowywać dodaję cynamon i wanilię.
Do wyparzonych wcześniej słoiczków wkładam gorący mus. Mocno zakręcam słoiki.
Odwracam do góry dnem. Dla bezpieczeństwa również pasteryzuje w garnku z wodą.
Zostawiam słoiki do góry dnem do wystygnięcia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak