mus czekoladowy z orzechami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czekolada w proszku

    3 łyzki
  • bita śmietana

    1,5 szklanki
  • woda

    5 (gorąca)
  • orzechy włoskie

    2 łyzki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Czekolade rozpuścic w gorącej wodzie i ostudzic. Wymieszac z bitą śmietana i ewentualnie dosłodzic cukrem pudrem. Przełożyc do dwóch pucharków i posypac siekanymi orzechami. Można także posypac czekoladą starta na tarce.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Barbara55 15.05.2011 15:54
słodkie
kielcok1 29.04.2011 16:29
ten mus to musi być słodki
Ela20 09.11.2010 18:45
pycha!
ewelinapac 17.08.2010 07:57
musi być pyszny
Krzysztof42 03.07.2010 18:05
deser jak się patrzy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat