Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus czekoladowy z chili

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czekolada ciemna 10 dag
jajko 1 szt.
cukier 1 łyżka
śmietana 30% 1/2 szklanki
papryczka chili 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Mus czekoladowy z chili

Żółtko ubić na puch z połową łyżki cukru. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać do niej ubite żółtko. Białko ubić, pod koniec ubijania dodać resztę cukru. Ubite białko dodać do masy czekoladowej, delikatnie wymieszać. Na koniec dodać ubitą śmietanę i drobno pokrojoną połowę papryczki. Mus nakładać do pucharków.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak