Mus czekoladowy z chili

Mus czekoladowy z chili

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czekolada ciemna

    10 dag
  • jajko

    1 szt.
  • cukier

    1 łyżka
  • śmietana 30%

    1/2 szklanki
  • papryczka chili

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żółtko ubić na puch z połową łyżki cukru. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać do niej ubite żółtko. Białko ubić, pod koniec ubijania dodać resztę cukru. Ubite białko dodać do masy czekoladowej, delikatnie wymieszać. Na koniec dodać ubitą śmietanę i drobno pokrojoną połowę papryczki. Mus nakładać do pucharków.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat