Mus czekoladowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czekolada gorzka

    2,5 szt
  • jaja

    5 szt
  • cukier

    0,5 szklanki
  • koniak

    1 kieliszek
  • masło

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żóltka utrzec na parzez połową cukru na puszystą masę. Białka ubić na sztywną pianę, dodają pod koniec pozostałą część cukru. Czekoladę połamać na niewielkie kawałki( odłożyć pół czekolady do dekoracji). Pokruszoną czekoladę rozpuścić powoli na maśle. Połączyć wszystko i wymieszać. Dodać koniak oraz umyte i osuszone cząstki truskawek lub pomarańczy. Mus przełożyc do miseczek, udekorować pokruszoną czekoladą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 14.04.2013 09:50
przepyszny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat