Mus czekoladowy

Mus czekoladowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czekolada gorzka

    2,5 szt
  • jaja

    5 szt
  • cukier

    0,5 szklanki
  • koniak

    1 kieliszek
  • masło

    2 łyżki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Mus czekoladowy

Żóltka utrzec na parzez połową cukru na puszystą masę. Białka ubić na sztywną pianę, dodają pod koniec pozostałą część cukru. Czekoladę połamać na niewielkie kawałki( odłożyć pół czekolady do dekoracji). Pokruszoną czekoladę rozpuścić powoli na maśle. Połączyć wszystko i wymieszać. Dodać koniak oraz umyte i osuszone cząstki truskawek lub pomarańczy. Mus przełożyc do miseczek, udekorować pokruszoną czekoladą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Margo1 14.04.2013 09:50
przepyszny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat