Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus czekoladowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana 30% 0,5 l
czekolada 400 g
masło 50 g
białko 3 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Mus czekoladowy

Do rondelka wlać śmietanę dodać czekoladę, podgrzać. Całość mieszać aby czekolada rozpuściła się, dodać masło, wszystko razem roztopić. Masa musi ostygnąć. Z 3 białek z jajek ubić sztywną pianę. Do czekolady ze śmietaną dodać pianę, wymieszać. Przelać do salaterek i wstawić do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 25.10.2013 17:36
wspaniały mus
m1monika 17.05.2012 09:30
pyszności
Iwona51
Iwona51 26.12.2011 00:16
bardzo dobry
suzana 16.12.2010 15:14
bardzo proste:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak