Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus czekoladowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czekolada deserowa 100 g
czekolada mleczna 50 g
białk 3 sztuki
śmietanka 125 mln

Przepis i sposób przygotowania na: Mus czekoladowy

Czekoladę połamać na kawałki i na wolnym ogniu, w kąpieli wodnej podgrzewać, doprowadzając do powstania płynnej masy. Ubić białka na bardzo sztywną pianę. Wmieszać w nią gorącą masę czekoladową. Ubić śmietankę, lekko wymieszać ją z kremem; deser wstawić do lodówki na około 2 godziny. Przed podaniem ułożyć porcję w pucharkach lub na talerzykach i dowolnie udekorować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 30.05.2012 21:26
brzmi pysznie
aga130982 28.05.2012 21:16
super
aga130982 28.05.2012 21:16
super
joanna43 16.05.2012 00:38
bardzo dobre na chandrę
sunnymood 14.05.2012 21:46
pyszne
eli82 07.10.2011 17:28
ojj pyszne to musi być
RenataZ-et 19.02.2011 13:08
Ojjj bardzo lubię :))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak