Mus czekoladowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czekolada deserowa

    100 g
  • czekolada mleczna

    50 g
  • białk

    3 sztuki
  • śmietanka

    125 mln
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Czekoladę połamać na kawałki i na wolnym ogniu, w kąpieli wodnej podgrzewać, doprowadzając do powstania płynnej masy. Ubić białka na bardzo sztywną pianę. Wmieszać w nią gorącą masę czekoladową. Ubić śmietankę, lekko wymieszać ją z kremem; deser wstawić do lodówki na około 2 godziny. Przed podaniem ułożyć porcję w pucharkach lub na talerzykach i dowolnie udekorować.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
cooleczka 30.05.2012 21:26
brzmi pysznie
aga130982 28.05.2012 21:16
super
aga130982 28.05.2012 21:16
super
joanna43 16.05.2012 00:38
bardzo dobre na chandrę
sunnymood 14.05.2012 21:46
pyszne
eli82 07.10.2011 17:28
ojj pyszne to musi być
RenataZ-et 19.02.2011 13:08
Ojjj bardzo lubię :))

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat