Mus czekoladowy

edi

edi

Mus czekoladowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czekolada gorzka

    2 tabliczki
  • woda

    4 łyżki
  • masło

    2 łyżki
  • żółtko jaja

    4 sztuki
  • cukier puder

    4 łyżki
  • śmietana kremowa 30% lub 36%

    6 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Mus czekoladowy foto
Czekoladę rozpuścić w wodzie i maśle. Żółtka utrzeć z połową cukru pudru a następnie połączyć z czekoladą.
Krok 2 - Mus czekoladowy foto
Ubić śmietanę i dodać do masy.
Krok 3 - Mus czekoladowy foto
Na samym końcu ubić białka z resztą cukru pudru i również dodać do masy czekoladowej.
Krok 4 - Mus czekoladowy foto
Mus wyłożyć do salaterek i włożyć do lodówki na 2-3 godziny. Smacznego :P

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Jagódka77

11.02.2016 20:05
na pewno pyszny

Madzai

11.11.2015 22:06
Ale pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat