Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus czekoladowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czekolada gorzka 2 tabliczki
woda 4 łyżki
masło 2 łyżki
żółtko jajek 4 sztuki
cukier puder 4 łyżki
śmietana kremowa 30% lub 36% 6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Mus czekoladowy

Kroki postępowania

1
Czekoladę rozpuścić w wodzie i maśle. Żółtka utrzeć z połową cukru pudru a następnie połączyć z czekoladą.
Krok 1 - Mus czekoladowy foto
2
Ubić śmietanę i dodać do masy.
Krok 2 - Mus czekoladowy foto
3
Na samym końcu ubić białka z resztą cukru pudru i również dodać do masy czekoladowej.
Krok 3 - Mus czekoladowy foto
4
Mus wyłożyć do salaterek i włożyć do lodówki na 2-3 godziny. Smacznego :P
Krok 4 - Mus czekoladowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 11.02.2016 20:05
na pewno pyszny
Madzai 11.11.2015 22:06
Ale pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak