Mus czekoladowy

Mus czekoladowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czekolada gorzka

    100 gram
  • jajko

    1
  • cukier

    1 łyżka
  • śmietana 30%

    330 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wykonanie

Żółtko ubić na puch z połową łyżki cukru. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać do niej ubite żółtko. Białka ubić, pod koniec ubijania dodać resztę cukru. Ubite białko dodać do masy czekoladowej, delikatnie mieszając.

Na końcu dodać ubitą śmietanę. Mus nakładać do pucharków wyłożonych wiórkami czekoladowymi. Wierzch można udekorować kawałkami czekolady lub cukrem pudrem wedle uznania.

Tak przygotowany mus należy schłodzić w lodówce przez 2-3 godziny.

Smacznego ;)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

[email protected]

16.02.2013 09:55
smaczniutkie

Kasia35

16.02.2013 09:40
smaczny deser

oilliwka

16.02.2013 04:29
Fajne!

manaika

16.02.2013 00:09
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat