Mus czekoladowy

Mus czekoladowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czekolada mleczna

    50 g
  • mleko

    2 łyżki
  • przyprawa do grzanego wina i piwa

    2 łyżeczki
  • śmietana 30%

    200 ml
  • żelatyna

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Mus czekoladowy foto
1, czekoladę i przyprawę do grzanego wina i piwa rozpuścić w łyżce mleka
Krok 2 - Mus czekoladowy foto
w drugiej łyżce mleka rozpuścić żelatynę odstawić na 3 min później podgrzać ale nie zagotować dodać do roztopionej czekolady i wymieszać
Krok 3 - Mus czekoladowy foto
ubić bitą śmietanę
Krok 4 - Mus czekoladowy foto
do ubitej śmietany dodać przestudzoną czekoladę i delikatnie wymieszać
Krok 5 - Mus czekoladowy foto
przełożyć do czekoladowej jadalnej miseczki lub pucharka.
Krok 6 - Mus czekoladowy foto
przyozdobić w pozostawić w lodówce na ok. 2 godziny. przepis na czekoladową miseczkę również podam tyle że jest trudna w wykonaniu

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gusia1000

09.10.2015 14:47
Dobra słodkość.

iza0823

28.05.2013 16:16
czekolada to jest to ;D

babajaga1969

13.02.2013 21:32
pyszny deser, i nic potem nie trzeba myć, bo i miseczka jadalna :)

dodi

12.02.2013 18:48
kapitalny

Bogumiła

12.02.2013 18:38
dobre

SmakolykiJoanny

12.02.2013 18:23
Zgłoszenie przyjęte do konkursu

kala9287

12.02.2013 18:16
pychotka

Katarzyna34

12.02.2013 18:07
pychota

msmors

12.02.2013 17:53
pyszny deserek

Marta1986

12.02.2013 17:47
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat