Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus czekoladowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

czekolada mleczna 50 g
mleko 2 łyżki
Przyprawa do grzanego wina i piwa z nutą korzenną Prymat 2 łyżeczki
śmietana 30% 200 ml
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Mus czekoladowy

Kroki postępowania

1
1, czekoladę i przyprawę do grzanego wina i piwa rozpuścić w łyżce mleka
Krok 1 - Mus czekoladowy foto
2
w drugiej łyżce mleka rozpuścić żelatynę odstawić na 3 min później podgrzać ale nie zagotować dodać do roztopionej czekolady i wymieszać
Krok 2 - Mus czekoladowy foto
3
ubić bitą śmietanę
Krok 3 - Mus czekoladowy foto
4
do ubitej śmietany dodać przestudzoną czekoladę i delikatnie wymieszać
Krok 4 - Mus czekoladowy foto
5
przełożyć do czekoladowej jadalnej miseczki lub pucharka.
Krok 5 - Mus czekoladowy foto
6
przyozdobić w pozostawić w lodówce na ok. 2 godziny. przepis na czekoladową miseczkę również podam tyle że jest trudna w wykonaniu
Krok 6 - Mus czekoladowy foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 09.10.2015 14:47
Dobra słodkość.
iza0823 28.05.2013 16:16
czekolada to jest to ;D
babajaga1969 13.02.2013 21:32
pyszny deser, i nic potem nie trzeba myć, bo i miseczka jadalna :)
dodi 12.02.2013 18:48
kapitalny
Bogumiła
Bogumiła 12.02.2013 18:38
dobre
SmakolykiJoanny 12.02.2013 18:23
Zgłoszenie przyjęte do konkursu
kala9287 12.02.2013 18:16
pychotka
Katarzyna34 12.02.2013 18:07
pychota
msmors 12.02.2013 17:53
pyszny deserek
Marta1986 12.02.2013 17:47
super
Poison1988 12.02.2013 17:47
wygląda przepysznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak