Mus czekoladowy

Mus czekoladowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żółtka

    3 sztuki
  • jajko

    1 sztuka
  • cukier

    5 dkg
  • czekolada gorzka

    12 dkg
  • koniak

    1 łyżka
  • śmietana 30%

    210 mililitrów
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1

Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej.

2

W kąpieli wodnej ubijamy żółtka z jajkiem i cukrem na gęsty krem.

3

Cały czas ubijając jajka, dodajemy czekoladę roztopioną i koniak nadal mieszając. Odstawiamy jak będą składniki dobrze połączone. Zostawiamy łyżeczkę płynnej czekolady do dekoracji.

4

Ubijamy śmietanę, odkładamy do dekoracji. Pozostałą część łączymy delikatnie z kremem.

5

Napełniamy pucharki. Odstawiamy do lodówki.Przed podaniem dekorujemy.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (32)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Klausia

29.10.2014 17:07
jestem zachwycona :)

Łukasz15

22.12.2013 08:47
Apetyczny deser

gacopierz23

30.11.2013 21:27
ekstra deser

Ada-Gaba

31.10.2013 07:26
zapowiada się rewelacyjny deser

Ewelina38

22.09.2013 16:23
paluszki lizać....

Katarzyna59

16.09.2013 08:00
fajny mus,

Seba

15.08.2013 16:15
pycha deser

jeta72

23.07.2013 12:52
pyszny deserek :-)

IwonaKa

26.06.2013 15:40
pycha,dla mnie deserek

[email protected]

21.06.2013 09:04
jak smakuje to , tak jak to wygląda to muszę to zrobić jutro

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat