Mus czekoladowy

Mus czekoladowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czekolada mleczna

    1 tabliczka
  • jajka

    2 sztuki
  • masło

    1/4 kostki
  • sok z cytryny

  • banan

    2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Żółtka oddzielić od białek i dodać do ciepłej (nie gorącej) czekolady. Wymieszać, dodać miękkie masło. Dokładnie rozmieszać, żeby się wszystko połączyło. Z białek ubić pianę i dodać do czekoladowej masy. Delikatnie wymieszać. Obrane banany pociąć w plasterki. Jednego banana rozłożyć do pucharków, rozlać mus, rozłożyć resztę bananów. Skropić je sokiem z cytryny. Całość schłodzić w lodówce min.2 godziny.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Łukasz15

05.08.2012 14:02
Wygląda pysznie

Grazyna0211

09.03.2012 12:54
pyszny deser chyba się skuszę

Marlena/Kinia

01.02.2012 09:46
super deser

aniapetr

13.11.2011 21:55
palce lizać :-)

Wafelek2601

23.09.2011 00:21
pycha

Weronika_eM

17.08.2011 21:51
pyszności

Jolanta_P-S

16.08.2011 19:15
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat