Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus Czekoladowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tabliczki gorzkiej czekolady 2 szt
jajek 4 szt
cukru 3 łyżki
wody 4 łyżki
masła 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Mus Czekoladowy

Czekoladę połamać na kawałki. Do niewielkiego garnka wrzucić czekoladę, masło i wlać wodę. Doprowadzić do rozpuszczenia, ciągle mieszając. Żółtka utrzeć z cukrem i dodać do przestudzonej czekolady. Wymieszać. Białka ubić i połączyć z masą czekoladową. Rozlać do pucharków i odstawić do lodówki na kilka godzin, aby deser stężał.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 31.08.2010 00:10
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak