Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mus czekoladowo-pomarańczowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czekolada gorzka 2 szt
masło 3 dkg
jajko 2 szt
cukier puder 4 łyż
śmietana 100 ml
pomarańcza 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: mus czekoladowo-pomarańczowy

pomarańcze sparzyć i wycisnac sok. Czekoladę połamac i rozpuścić w kąpieli wodnej. Przstudzić i doac masło i sok z pomarańczy i wymieszać. Białkaubic na sztywną pianę i dodać cukier. Smiatnę ubic i połaczyć z masą razem z żółtkami i ubita pianą z białek. Mus przełożyc do salaterek i włożyc na 2 god. do lodówki. Dowolnie udekorować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak